ME-2 Architecten BNA

Brandweerkazerne ANTON

ANTON is de naam van de duurzame brandweerkazerne in Amsterdam Zuid-Oost langs de A9 op de kruising van de Gooiseweg en de Langbroekdreef.

Het bouwvolume is in een geometrische elleboogvorm op de kavel geplaatst met een duidelijke scheiding tussen het vuil- en schoon gebied. Hierdoor ontstaat een “besloten” binnenterrein voor eigen gebruik en een “geopende” buitenschil naar de openbare ruimte.

Door het bouwwerk met het openbare entreegebied op het hoogste punt van de kavel te plaatsen krijgt het volume een sterk iconische uitstraling. Dit maakt van de kazerne een stoer, herkenbaar gebouw dat aansluit bij de maatschappelijke functie van de brandweer.

De gelaagdheid in grijstinten geeft het bouwwerk de snelheid mee van de verkeersbewegingen rondom en symboliseert  de gelaagdheid van een boven het  maaiveld uitstekend brok natuursteen.

Maquette

Visualisatie

De gelaagdheid van het metselwerk komt in elke gevel terug en maakt van ANTON een herkenbaar bouwwerk.

Duurzaamheid doorgevoerd tot in het interieur!

Meer Projecten

Nieuwbouw Pekelharinghaven Medemblik

Vakantiewoning Texel

Gemeentewerf Wervershoof